Dubai

Follow my blog with Bloglovin

Voor diegene die naar het midden oosten willen reizen is Dubai een goede keus. Dubai heeft moderne luxe terwijl het de traditionele cultuur handhaaft. In Dubai zijn op een paar plekken nog restanten van een oude stadsmuur te ontdekken. De historische wijk Al Bastakiya is gelegen in Bur Dubai en is het mooiste voorbeeld van hoe Dubai er vroeger uitgezien heeft. 

What to expect in Dubai

Dubai is een iconische stad in een uitgestrekte woestijn met in de zon glinsterende wolkenkrabbers. Je kunt je haast niet voorstellen dat dit ooit een piepklein vissersdorpje was. De geschiedenis van Dubai in werkelijkheid eeuwen oud.

Taal:Arabisch is de officiële taal in Dubai en wordt door een groot deel van de bevolking gesproken. Maar de meeste mensen in Dubai hebben een goede basis kennis van de Engelse taal. Er wordt echter ook veel Urdu en Hindi gesproken. 

Currency: De naam van de valuta in Dubai is Dirham (AED or Arab Emirate Dirham  de wisselkoers is momenteel € 0.24 euro is 1 Dirham.

Credit Cards and Banken: ATM’s vindt je overal in de stad en de meeste Hotels en Restaurants accepteren Mastercard en Visa.

Climate: Dubai is het hele jaar door warm zelfs in de winter. De beste tijd om Dubai te bezoeken is van november tot begin april. De koelste maanden zijn januari en februari, het kwik komt dan overdag niet boven de 26 graden en ‘s nachts daalt de temperatuur naar een gemiddelde van 14 graden.De heetste maanden zijn juli, augustus en september, in deze maanden loopt het kwik dagelijks op naar temperaturen boven de 40 graden. In de avonduren koelt het nauwelijks af en laat de thermometer nog steeds waarden zien van rond de 30 graden.

Where to Stay

Er zijn veel mooie hotels in Dubai en er is zeker voor elk budget wat wils. Tijdens een trip naar Dubai met alleen mijn partner verbleven wij in het Hotel “The one & Only The Palm”. Een elegante aan het strand gelegen oase van luxe tuinen, bevallige fonteinen en met een geweldig privé strand gelegen aan het uiteinde van de Palm. Het Hotel beschikt over een 3 sterren restaurant waar chef Yannick Alléno zijn scepter zwaait. Dit zorgt voor een super dining experience in een sprookjesachtige omgeving. Het hotel is kleinschalig wat een zeer intiem, persoonlijk en relaxt gevoel geeft.

HET IS EEN DREAM COME TRUE EXPERIENCE!

 

 

Het Hotel waar wij met de familie vakantie vierden was het Rixos Hotel in Dubai.

Een groot Hotel met panoramische kamer vieuws die uitkijken over het strand en werelds grootste Ferris Wheel. Het hotel ligt op steenworp afstand van populaire shopping destinations zoals, The Walk, Dubai Marina Mall, Mall of Emirates en de bruisende highway Sheick Zayed Road. Het mooie Cristal Tower design is een architectonische landmark die het stadsgezicht transformeert in JBR.

Het Hotel bezit een state-of-the-art Fitnesscentre (Rixgym) met floor-to-ceiling views of the Arabische Golf, een Natureland spa met een fantastische Turkse Hammam. En voor een fashionable outfit shop je in de boutiques Rodeo drive, Via Rodeo en Ocean Drive.

 

Go arround in Dubai

High Tea in Burj Khalifa

Een populairste attractie van Dubai is At the Top – Burj Khalifa. Dit is een bezoek aan het observatiedek dat zich op de 124e verdieping van Burj Khalifa bevindt. Vanaf een hoogte van 422 meter heb je, mits de weersomstandigheden meezitten, een prachtig panoramisch uitzicht over Dubai. Tegen betaling kun je het observatiedek van Burj Khalifa bezoeken.

high-tea-burjalarab-1024x683

Dubai Aquarium in de Dubai Mall

In Dubai staat een enorm publiek aquarium, dat de naam Dubai Aquarium draagt. Het aquarium behoort tot de grootste aquaria ter wereld. Het frontpaneel is gemaakt van acrylglas en heeft een oppervlakte van maar liefst 32,88 bij 8,3 meter. De dikte van de wand bedraagt maar liefst 75 centimeter. Deze dikte is nodig om de enorme druk van het water te kunnen opvangen. Het aquarium is immers gevuld met ongeveer 10 miljoen liter water, wat voor een enorme druk op het paneel zorgt. Ondanks de dikte kun je nog steeds prima door de wand heen kijken. Wie dat doet die kan het onderwaterleven van om en nabij de 33.000 zeedieren bewonderen.Het Dubai Aquarium is onderdeel van de attractie Dubai Aquarium and Underwater Zoo. In tegenstelling tot de Underwater Zoo hoef je voor het Dubai Aquarium niet persé een toegangskaartje te kopen om het aquarium te kunnen zien. Dat komt omdat het enorme aquarium zich in de openbare ruimte van de Dubai Mall bevindt. 

Winkelen doe je in de Dubai Mall, Mall of Emirates en de Marina Mall

De Mall of Emirates behoort tot de grootse Mall ter wereld en heeft buiten een groot aantal winkels en horecagelegenheden ook veel entertainment te bieden.

De Dubai Mall bestaat voor het grootste deel uit modewinkels. Je kunt hierbij kiezen uit merkwinkels van merken zoals Guess, Diesel, DKNY, Armani Exchange en Tommy Hilfiger tot aan de designerstores van topmerken zoals Burberry, Versace, Chanel, Gucci en Dolce & Gabbana. Voor sportkleding kun je terecht in meer dan twintig winkels waaronder de bekende merken zoals Adidas, Nike, Puma en Reebok.

In de Marina Mall  bestaan de winkels vooral uit internationaal bekende ketens, aangevuld met een aantal lokale winkels. Hierdoor heeft de Dubai Marina Mall een internationale uitstraling gekregen.

De Spice Souk (aanrader)

De Spice Souk is een populaire toeristische attractie in het oude deel van Dubai. De Dubai Spice Souk is de kruidenmarkt, waar je terecht kunt voor kruiden en specerijen. Omdat er vooral toeristen op de kruidenmarkt afkomen kun je er ook redelijk wat souvenirs kopen die je elders in Dubai ook aantreft.

spice

Seaplane vlucht (aanrader) 

Een super gave en unieke tour van Dubai per watervliegtuig. Deze 20-minuten durende vlucht stijgt op en landt op de wateren van de prachtige Perzische Golf, en combineert het avontuur van de vlucht met uitzicht over plekken als Burj Khalifa en Palm Jumeirah.

Xline Dubai Marina 

De nieuwste attractie van Dubai is de Xline Dubai Marina, speciaal voor de adrenaline junkies onder ons. Het meest bizarre aan deze nieuwe zipline is de snelheid, binnen een aantal seconden ga je van 0 km/u naar maar liefst 80 km/u terwijl je van het 170 meter hoge lanceerplatform met een hoek van 16 graden naar beneden glijdt. Ook kan je hier met 2 personen tegelijk de afdaling maken. Helaas was tijdens ons verblijf de Xline volgeboekt, maar kan je ook verzekeren dat alleen de jeugd onder ons dit aandurfde.

xline-dubai-2-1024x663

Jeep Safari 

Een absolute sensatie is een Jeep safari vanuit Dubai die door de woestijn aan de rand van de stad raast. Je zit in een 4WD en scheert over de woestijn duinen. Je maakt een stop bij een kamelen farm waarna je doorgaat naar een woestijnkamp voor een diner. Helaas ging onze jeep over de kop (gelukkig geen gewonden maar wel een hoop fun) gelukkig zijn we nog in het woestijnkamp beland waar we super gezellig hebben gegeten.

IMG_0489

رحلة الألف ميل تبدأ بخطوة واحدة     Een reis van duizend mijl begint met één stap

 

Advertenties

Auteur: Ma.ac

We are A Lifestyle site about Wellness, Travel, Food, Beauty and Style; we have created a luxurious and healthy guide to preserve your wellness, travel, food, beauty and style attitude, A guide where you can find suggestions about where to shop, eat en go for your daily essentiels to preserve yourself.

Comments

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.