Ready For Las Palmas

Pfff…….druk, druk en nog eens druk, ja we zijn er maar druk mee. Maar de voorbereidingen in Altea zijn klaar. De zeilen zijn getest, kleding, boeken en persoonlijke items zijn aan boord en de kamers zijn ingeruimd.

Water hebben we alvast voor een groot gedeelte gekocht, 100 x 6 flessen van 1,5 liter, dat is 900 liter, pfff dat is bijna een ton aan water. Maar dat zullen we wel nodig hebben. In Las Palmas zullen wij opnieuw het water aanvullen en de rest van het eten aan boord slepen. Dat wordt nog wat om alles een plekje te geven, maar keep u posted!

De crew van de Nou Horitzo is ready om naar Las Palmas te zeilen waar de ARC zal starten. Pepe, Rob en Toni vertrekken vandaag met de Nou Horitzo van Altea via Gibraltar naar Las Palmas.

Maar eerst nog een afscheid van hun geliefden, vrouwen en kids. Een gezellige farewell lunch hebben zij gehad in Altea. Later kwamen er nog vrienden voor een farewell borrel, tenslotte zijn ook zij een lange tijd van huis.

IMG_3084

De zeiltrip naar Las Palmas is ongeveer 1005 nm. Ze zullen een stop maken van een dag in Gibraltar waar ze tanken en zeilen dan verder naar de haven van Las Palmas. Deze trip duurt ongeveer 9 dagen. Niet echt de meest relaxte trip omdat het weer tijdens deze tocht niet veel goeds voorspelt. Het is koud en regenachtig maar gelukkig richting Las Palmas wordt het weer aanzienlijk beter. Daar is het ongeveer 24 graden. Maar goed toch gisteren nog maar even regen en kou bestendige pakken voor de mannen gehaald. Hebben ze waarschijnlijk echt wel nodig want er wordt dag en nacht doorgezeild.

De eerste nacht moesten zij al de haven van Cartenga in vluchten vanwege de zware wind en hoge golven die zij precies op de kop hadden, dat zet geen zoden aan de dijk dus dan maar beter weer afwachten. Zij waren niet de enige, in de haven vlak achter hun aan zeilden een aantal mede competitors de haven binnen. 3 mooie 55 footers een een prachtige Oyster82 ft. Zij zijn ook onderweg naar Las Palmas.

Wij vliegen terug naar Nederland en zullen rond 14 november naar Las Palmas vliegen om samen de laatste voorbereidingen te doen.

Wij moeten natuurlijk ook iedereen bij ons thuis even gedag zeggen, etentje hier, drankje daar, met een lach maar ook met een traan. Onze oude hond beertje en de poesjes laten wij goed verzorgd achter , maar toch wij gaan ze missen.  De famillie, kinderen kleinkinderen en vrienden, iedereen gaan we nog even zien. Maar wij zullen ze zeker ook uitnodigen om ons in de Caribbean te vergezellen. Dat wordt een absolute ervaring voor iedereen.

Erik is er klaar voor, de crew is er klaar voor, de Nou Horitzo is er klaar voor maar ik……., ik  doe net alsof ik er ook klaar voor ben. Maar eerlijk gezegd de zenuwen gieren door mijn lijf. Mijn hoofd loopt over van alles wat er maar mis kan gaan tijdens deze trip, de enorme grote open oceaan, wat zwemt er allemaal niet (wie heeft JAWS niet gezien), stel dat er toch……. (de kans blijkt absoluut niet groot te zijn) een orkaan komt, wat als er iets met de boot gebeurd, iemand ziek wordt……..Brrrrrrr ik moet er niet aan denken.

Dubbele gevoelens allemaal, wat een DRAMAQUEEN ben ik toch, tenslotte wordt deze rally al heel wat jaartjes georganiseerd en hebben al heel wat boten aan deze trip meegedaan van hele kleine zeilboten tot hele grote. Dus vermaan ik mijzelf….

STOP MET PIEKEREN!!

Het wordt vast fantastisch en het is zeker een “Once in a lifetime experience”.Ok, there she go”s……… on her way to Las Palmas!

IMG_3087Bon Voyage Nou Horitzo!!!

Advertenties

Auteur: Ma.ac

We are A Lifestyle site about Wellness, Travel, Food, Beauty and Style; we have created a luxurious and healthy guide to preserve your wellness, travel, food, beauty and style attitude, A guide where you can find suggestions about where to shop, eat en go for your daily essentiels to preserve yourself.

One thought

Comments

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.