The Journey Sofar……

Als ik dit schrijf zijn we halverwege en ik kan zeggen het is een beproeving.

Wij zijn goed vertrokken en hebben onze safety instructies gehad. Voor sommige onder ons een vermoeiende bezigheid, hahaha!

25 november 11.45 richting de startlijn uitgezwaaid door honderden mensen, een emotioneel gebeuren kan ik zeggen. 13.00 uur klinkt het startsein en “OFF WE GO”!!

En dan is het tijd voor champagne om ons en de Nou Horitzo een behouden vaart te wensen! 🥂🍾 daar proosten wij op!

Het is zwaar en mooi tegelijk. Erik, Pip (onze zeilgast en vriend) en ik vechten met demonen in onszelf. Gelukkig is het weer nu beter, de nachten zijn zwoel en overdag schijnt de zon. Maar het eerste stuk was koud en zwaar. Het aftellen is begonnen en we hopen en denken er over 7 dagen te zijn. Kan niet wachten tot Saint Lucia in zicht is. En geloof me dit geldt voor ons alle drie. De boot is continue in beweging, dat houdt in dat lopen, koken en slapen een continue gevecht is met balans. Sporten is uit den boze, dus die goede voornemens zijn overboord. Dat moeten we in Saint Lucia maar oppakken. Sorry Sander (onze PT).

Ik kook elke avond voor ons zessen en kan je zeggen dat is hard werken. Als je dit niet zelf meemaakt is het moeilijk je er een voorstelling van te maken.

In bed rol je van de ene kant naar de andere, dus van slapen komt weinig, mits je er een slaappil ingooit dan slaap je in ieder geval een paar uurtjes.

Ook oxazepam ( een halfje af en toe) helpt de paniek te dempen. Vreemd wat dit doet met je geest.

Maar goed genoeg geklaag het is ook een geweldige trip. De mooiste sterrenhemels, zons op- en ondergangen, en een prachtig blauwe zee, heel veel zee, zullen we maar zeggen. Golven van 6 meter gehad maar nu zitten we in de mooie lange swells waar de trans-Atlantische oceaan om bekend staat in deze tijd.

Helaas geen walvissen gezien, maar wel veel vliegende vissen. Een soort vlinders van de zee! In de morgen vonden we er veel op het dek en Pip zelf in zijn bed?

Halverwege dus, op naar de Finish!

De tijd doden we met lezen, praten om 17.00 uur een Gin Tonic en een ik heb 3 seizoenen Dowtown Abby gezien, thanks Pip good choice!

En dan finally……….. Schip Ahoy land in zicht. Het is een bewolkte dag maar heel in de verte doemt St Lucia op. Nauwelijks waarneembaar met het blote oog, dus de verrekijker moet er aan te pas komen. Maar het is echt waar. St Lucia here we come. Een emotioneel moment kan ik je verzekeren. Tranen vloeien en we zijn euforisch!

Maar stil ongeveer 70 nm te gaan.

We kunnen niet wachten!

Het is nog even zoeken naar de finishline, maar dan klinkt het over de VHF phone ……….

Congratulation Nou Horitzo you’ve finished!

Yess we did IT and we are extatic, we yelled, cried and dance arround in the boat and start hugging eachother.

Aangekomen werden we onthaald met lokale rumpunch en een mooie fruitmand. Heerlijk genieten, zon, zee en een geweldige ervaring rijker!!! Mooier kan het leven niet zijn.

We are blessed!

PS, door slechte wifi en onmogelijk om te schrijven kom ik nu pas met een stukje. Probeer vanaf vandaag weer een aantal keer per week te bloggen!

Keep U Posted, about our sailing in the Caribbean🏝⛵️💋

Advertenties

Auteur: Ma.ac

We are A Lifestyle site about Wellness, Travel, Food, Beauty and Style; we have created a luxurious and healthy guide to preserve your wellness, travel, food, beauty and style attitude, A guide where you can find suggestions about where to shop, eat en go for your daily essentiels to preserve yourself.

One thought

 1. Ik heb meegeleefd, elke dag op de site gekeken waar jullie waren. Ik kon jullie Nou Horitzo goed volgen. Soms lagen jullie 24e, dan weer 35e of 41e. Om als 26e te finishen is fantastisch!!
  Jullie hebben het geflikt, de golven, de eindeloosheid, de eenzaamheid, de angsten, maar ook de prachtige vergezichten,vissen en rollebollende boot! Je staande houden tijdens het koken, bij alles wat je doet, en in bed er niet uitrollen!
  Fantastische ervaring en inderdaad “once in a lifetime”!!!!
  IK BEN TROTS OP JULLIE!!!!!!!!!
  Love Jan en Marion. En tot gauw!!

  Liked by 1 persoon

Comments

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.